Klorofil, güneşten gelen ışığın emilmesini kolaylaştıran bitkilerde bulunan yeşil bir pigmenttir. Bu ışık enerjisini, yeşil bitkilerin kendi yiyeceklerini hazırladığı, fotosentez gibi çeşitli süreçler için kullanılan kullanılabilir bir formata dönüştürme yeteneğine sahiptir. Bitkiler hücreleri güneş ışığını depolar ve tüketimimiz için kullanılabilir hale getirir. Aslında, yeşil renk bitkilerin pigmentasyonunun arkasındaki nedendir. Klorofil a ve klorofil b gibi doğal olarak meydana gelen farklı klorofil formları vardır. Bunlardan, bitkilerde en önemli ve yaygın olarak bulunan form klorofil a’dır.
Klorofil formları , klorofilin bir türevidir ve klorofilden türetilmiş sodyum ve bakır tuzlarının karışımından elde edilir. Klorofil yağda çözünürken aynı zamanda suda çözünen ve alternatif bir ilaç olarak da kullanılır.
Klorofil ile ilgili ilginç bir gerçek, moleküler yapısının, insan kanının kritik bir parçası olan hemoglobininkine benzer olmasıdır. Tek istisna onların klorofil için hemoglobin ve magnezyum için demir olan merkezi atomudur. Bu eşsiz kaliteye bağlı olarak, sıvı klorofil vücutta hemoglobinle aynı işlevi yerine getirir. Beslenme dünyası henüz gerçek potansiyeline hayranlık duysa da, hala bitkiler ve yaş için biyolojik dünya için en kritik unsurlar arasında olmaya devam etmektedir.